Orzechowo

Orzechowo

Orzechowo

Prace standardowo rozpoczęło wykonanie projektu funkcjonalnego, co pociągnęło za sobą wyburzanie, przesuwanie, dobudowywanie ścianek. Największym wyzwaniem było znalezienie nowego miejsca na grzejnik w tak niewielkim salonie.

Początkowo mieścił się on na ścianie telewizyjnej, zabierając dużą część jej powierzchni. Idealnym rozwiązaniem okazało się zastosowanie niskiego i bardzo długiego grzejnika, który trafił pod parapet okna. Dzięki temu wnętrze zyskało znacząco na przestrzeni, a problemy z ulokowaniem mebli odeszły w niepamięć. W salonie z aneksem znalazło się miejsce na wygodny narożnik i niewielki stół jadalniany, co wcześniej nie było możliwe. Kuchnia, dzięki zastosowanej przez nas kolorystyce, tworzy obecnie tło dla salonu i nie dominuje nad całym wnętrzem. Projekt mieszkania pomyślany został tak, aby jak najlepiej wykorzystać dostępną przestrzeń. W niewielkiej sypialni, gabinecie, przedpokoju i holu znajdziemy gustownie zabudowane szafy. Również w łazience udało się wygospodarować dodatkowy schowek.